Canarie øerne

Canarie øerne

Så er vi ved at være færdige i EU. Den sidste udpost er Canarie øerne og herfra går det videre mod Cap Verde.

Turen fra nordspanien til Gran Canaria
Ruten til Cap Verde

Quinta do Lorde (Madeira) – Tazacorte (La Palma)

Efter en fantastisk uge på Madeira, drog vi sydover mod La Palma. Turen tog 2 ½ døgn hvilket betød at vi var i Tazacorte kl. 8 om aftenen i kul sort mørke. Havnen er lidt tricky at komme ind i specielt i mørke, men det gik fint og vi lagde os langskibs ved diesel pontonen. Hollænderne var allerede ankommet og de tog imod os med med en kold bajer. Vi drak den hurtigt og gik til køjs. Næste morgen blev vi henvist til en mere holdbar plads og her bliver vi en uges tid. Vi har planlagt at leje en bil sammen med hollænderne og den hentede vi i lufthavnen på andendagen. Vi fik den en hel uge til 35 EURO pr, par. En sprit ny VW Polo. Vi har allerede været på det højeste punkt på øen, Los Muchachos, som ligger på kraterkanten på hovedvulkanen Caldera de Taburiente.

Jannie og Jacco (Dejlige hollændre)

Fest med en stor flok hollændre. Super sjovt og lækre fisk til den store guldmedalje.

Tazacorte-Playa de Argaya (Gomera)

Det blev et sørgmodigt farvel til alle de fantastisske hollændere som vi har mødt gennem Jannie og Jacco. Vi blev dog alle enige om at vi ville mødes på vejen videre ud i den store verden. Jannie og Jacco ligger over i Tazacorte, de skal en tur hjem til Holland for at hilse på deres søn. Men når de tager afsted igen vil de sandsynligvis møde os i Surinam, og det glæder vi os meget til. Nu har vi ankret op i en bugt på Gomera, lige op ad en lille by der ser ud til at have stået stille siden 1968. Alle butikker sælger flippertøj og tjubanger og nogle mærklige tingester de kalder WindSword, vistnok. De lyder lidt som et lyssværd fra StarWars når man svinger det i luften. Så flipperne går rundt i byen og jagter fluer med deres WindSwords. Nutcases. Der var også mange tyskere. Men en dejlig ø. Vi har ligget her i 2 nætter og fortsætter mod Grand Canaria med et stop på Tenerife. Aftenen inden vi tog afsted lå der en Petrel (Stormfugl) og baskede i vandet. Den prøvede at komme i luften, men kunne af en eller anden grund ikke. Den havde kæmpet længe og var fuldsrændig våd og træt. Den tabte konstant hovedet og var på vej til at drukne. Jeg hoppede i kajakken, fik bakset den op og sejlede tilbage til Loa. Her indlogerede vi den i forreste del af kajakken under overtrækket. Så håbede vi at den ville komme sig i løbet af dagen efterhånden som den tørrede. Den var svag men tør næste morgen, og vi var ikke klar over om den ville overleve, men den får sgu en tur til Tenerife. Så afsted med “Petrella”, 35 sømil til Tenerife.

Corys Sherwater (Corys Skråpe) Unge der var ved at drukne.

Playa de Argaya (Gomera)-Pouerto de Los Cristianos (Tenerife)

På vej mod Pouerto de Los Cristianos (Tenerife) blev vi igen modtaget af en flok delfiner samt for første gang af 2 flokke grindehvaler. Anita fik derudover et telefon opkald fra Anders fra Vosgienne. Vosgienne er vores “niecer og nevøer” som vi har mødt flere gange ned gennem Portugal. Anders har desværre måtte opgive at tage over på den anden side i år, men vil finde et sted at lægge Vosgienne op for vinteren her på de Canariske øer. Måske tager han over til næste år. Puerto de Los Cristianos er en turist fælde af værste skuffe, men her er en dejlig strand med stægt flæsk i stride strømme og masser af larm. Så vi tager snart videre. Føst prøvede vi at finde en veterinær til vores fjerede ven, men da det var allerhelvedes aften (Halloween) var alt lukket. Vi prøvede tre forskellige, begge lukket. “Petrella” viste dog tegn på bedring og vi besluttede at sætte den fri på nogle sten ved en forholdsvis øde strandkant. Vi håber det bedste, men nu var det op til den selv. Vi drager videre, nu mod Grand Canaria hvor Louis, Louise og lille Hugo kommer og besøger os. Hvis alt går vel kommer Saskia, Dan, Loa og Bjørn også. Fantastisk, vi glæder os.

Maximo (Hollandske venner i solnedgang)

Pouerto de Los Cristianos (Tenerife)-Puerto Anfi del Mar (Gran Canaria)

En rig Nordmand (Björn Lynge) har bygget et turistpalads med tilhørende lystbådehavn i en lille gudsforladt bugt med en bette strand på sydøstkysten af Gran Canaria. Her lykkedes det os at få plads i hele den uge Hugo, Louise og Louis var på besøg. Det var godt at vi fik havneplads, for det gjorde det hele meget mere bekvemt i forhold til at have småbørn på besøg. Det gik super godt og Louise og Louis fik flere nye sider af Hugo at se og Anita og jeg havde det bare skønt med at nulre med ham. Hugo er jo en herlig glad og dejlig fyr. Efter en uge måtte den lille familie desværre hjem til kulden igen. Vi må ses i Caribien til foråret. Nu er Anita og jeg alene igen og vi skal til at komme videre.

Som far og farfar så søn
Anfi del Mar (Turist fælde)
2 glade drenge 🙂

Anfi del Mar-Pasito Blanco

Vi fulgtes med Maximo (nogle hollandske venner vi mødte i Tazacorte) til en lille bugt små 5 sømil sydligere. Her ankrede vi op for natten. Her var lidt uroligt til at begynde med, men henad aftenen blev forholdende meget behagelige og vi havde en hyggelig og stille nat. Ikke så mange turister som i Anfi del Mar.

Pasito Blanco-Las Palmas

Vi blev enige om at tage en natsejlads til Las Palmas, for vinden i dagtimerne kan være meget kraftig men lægger sig henad aftenen. Så vi smuttede ved 18 tiden, sådan lige i tusmørket, og var allerede fremme ved en firetiden om morgenen. Vinden stod i NØ, så vi startede ud med bide vind på bagbord halse og gik omkring 15 sømil stik øst. Her vendte vi og kunne holdestyrbord halse hele ven mod Las Palmas. Ind i mellem løjede vinden, og så havde vi svært ved at holde op på kursen, men langsom svingede vinden længere mod øst, og så komvi hele vejen til Las Palmas i bælg ragende mørke. Kl. ca. 7 var det lyst nok til at vi turde gå ind i den meget travle havn med næsten fuld ankerplads. De 250 ARC både lå stadig i havnen, så ingen pladser her. Vi ankrede op tæt på et dansk par, Hans og Karin fra Hvide Sande der lå i Lady K, en Gibsea 37. Vi kender Karin og Hans fra FTLF weekenden i Ebeltoft i Januar måned, og vi havde lige sagt hej til dem tidligere ved Anfi del Mar. Det er hyggeligt. Nu er Anita taget til København i en uge, så jeg må findepå en masse jeg kan lave i den uge.

ARC’en forlader Las Palmas
Papaya
Gran Canaria kaffe
Gran Canaria jul

 

Herfra går turen til Cap Verde

Related Images:

6 meninger om “Canarie øerne”

 1. Lige en nytårshilsen fra Majbritt og Alex.
  Dejligt inspirerende at følge jeres tur, og tak for god info om Madeire og havnene på Cananie øerne, jeg håber at kunne lægge til kaj der først i oktober.
  God vind i 2018.
  MVH Alex

  1. Tak og ditto godt nytår til jer begge. Du kan godt glæde dig Alex. Der er nogle helt fantastiske sejl muligheder og oplevelser på land .
   Hils omkring .
   Hilsen Kurt & Anita.

 2. Hi Anita og Kurt.
  Først og fremmest håber vi det går planmæssigt for Jer – det er der da i hvertfald noget der tyder på.
  Herefter ønsker vi Jer et super godt Nytår og tak for sidst til Pia’s fødselsdagsfest, det var ret hyggeligt.
  Og hold da op Kurt, hvor er du “heldig” med musikken til dine klip.
  Vi ses på Cuba eller noget i 2019.
  kærlig hilsen Annemette & Peer

  1. Hej Peer og Annemette. Tak for kommentaren og godt nytår til jer også. Nu har vi krydset atlanten og sidder på marine baren og fylder os med brasilianske drinks og kniber os i armen. ? Det er lidt mindblowing?. Her er forberedelser igang til det forestående karneval, så vi får rigeligt på opleveren????
   Kunne være fedt at mødes på Cuba. Få Jan og Pia med på ideen. Vi holder jer opdateret om hvor og hvornår når vi ved bedre besked. Alt det bedste fra Anita og Kurt.

 3. Hvor er det dejligt at høre fra I to skønne mennesker. Det lyder som om I nyder hvert et minut, så skønt. Det er en fantastisk beretning, med skønne billeder, er super glad læsning.
  Til generalforsamlingen i LLB blev vi spurgt ind til jer, da linket til hjemmesiden åbenbart ikke fungerede fra LLB siden. Så da jeg kunne berette at alt var skønt hos jer, og I bare havde travlt med at nyde livet, blev de glade. Hvor er det jeg kan holde øje med jeres position.
  Vi har her i november været en tur på Mallorca for at betale for vores lejlighed i Alcudia. Den er vi sikre på vi bliver rigtig glade for. Den ligger på 7. Sal med udsigt over sø og hav, så vi kan se bådene der anløber havnen. Fantastisk udsigt, som I jo nok har set på Facebook. Om godt en uge drager hele familien til Thailand og holder ferie, og helt glemmer julen. Vi glæder os alle rigtig meget, og krydser fingre for at ingen bliver syge.
  Knus og fortsat god moderat vind.

  1. Hej Annelise. Tak for dine pæne ord. Det er også dejligt at høre at i har det godt. Spændende med lejlighed på Mallorca og herligt med en familietur til Thailand. Vores position kan altid findes via VesselFinder AP’en is skal bare huske at søge efter S/Y Loa, og ikke kun Loa. Der findes en dansk galease der hedder Loa, og den dukker op hvis man kun søger på Loa. Vi er i Las Palmas for tiden, men stikker snart af mod Mindelo på Cap Verde. Hils Ivan, resten af familien og alle som vi kender. Knus og kærlig hilsen fra Anita og Kurt. ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.