Porto Santo-Madeira

Porto Santo og Madeira

Lissabon-Porto Santo

I dagene op til turen til Porto Santo havde vi lige kigget på vejrfiler og forudsigelser for at få en fornemmelse af hvordan vejret artede sig. Den sidste aften inden vi tog afsted gik vi (Anita, Michael og jeg) en tur langs floden Tejo (Teho på portugisisk) og kiggede ud på det mørke ildevarslende vand. Man føler sig tryg når man står på den faste promenade med trafikstøjen og lysene fra byen i baggrunden.
5 dage og nætter pĂĄ det store mørke ocean, uhhhhhhh…. scary. Allerede den første nat, hvor stjernerne en efter en dukkede op pĂĄ aftenhimlen, stjernetegnene blev klarere og klarere efterhĂĄnden som solen og mĂĄnen forsvandt, satelitterne drev i lige linier stille tværs igennem mælkevejen og sporadiske stjerneskud skar sig igennem himlen pĂĄ kryds og tværs, sĂĄ sidder man lige der midt i det store sorte intet (eller altet) med et smøret smil pĂĄ læberne som er umuligt at tørre af. Det var hyggeligt og sjovt at have Michael med om bord. Vi fik fortrinlig forplejning, lidt for fĂĄ øl og kedelig tankvand, men intet kunne tage glæden ved rejsen fra os. Den første dag var der ok vind, og vi fik tilbagelagt omkring 135 sømil. De næste par dage flovede vinden og vi mĂĄtte se forspringet skrumpe ind mil for mil. Den sidste dag kom der lidt vind igen, men da var det lizzom for sent at indhente det tabte. SĂĄ efter 5 dage var vi i Porto Santo. Michael havde medtaget nogle sanghæfter fra han mors fødselsdag som vi skrĂĄlede fra ende til anden. Vi sĂĄ ingen delfiner eller hvaler pĂĄ turen, gad vide hvorfor? Til gængæld fik vi set skildpadder sovende i overfladen pĂĄ 3-4 tusinde meters vand. Vildt. 5 dage tog det at tilbagelægge 508 sømil beholdende, 464,5 gennem vandet, sĂĄ vi har haft en del medstrøm.

     

Porto Santo- Enseada da Abra (Madeira)

Vi blev pĂĄ Porto Santo i 8 dage. En dramatisk og tør men spændende ørken ø. En dag lejede vi knallerter og kørte øen rundt. Michael fik sit gamle knallert ‘jeg’ igen, og gav den alt hvad remmer og tøj kunne holde, mens Anita og jeg pĂĄ samme knallert, kæmpede os op og ned af de stejle bjergveje. En super tur, hvor vi bla. fandt en strand med naturlige bade bassiner formet i klipperne. Efter et par dage mĂĄtte vi sige farvel til Michael, og sĂĄ var Anita og jeg alene igen i den store verden. Det var fedt at have dig med Michael og vi fik en masse goe grin, go mad og drikke og gode oplevelser. Efter at have ligget i havnen i 4 dage lagde vi os ud pĂĄ en bøje de sidste par dage for at spare lidt penge og for at fĂĄ lidt privatliv. Her gav vi bunden en fortjent vasker. Den var ved at gro godt til og begroningen bevirkede at vi efterhĂĄnden havde mistet en hel knob pĂĄ farten. Herfra slap vi fortøjningerne en tidlig morgen og drog videre til Madeira.

     

Enseada da Abra-Quinta doLorde (Madeira)

Da vi kom til Madeira efter en dejlig dagstur, hvor vi blev budt velkommen af en stor delfinflok, lagde vi os for anker i en dejlig bugt pĂĄ sydsiden af den østligste spids af Madeira. Her smed vi kajakken i vandet næste morgen og sejlede ind til stranden hvor vi gik os en fantastisk tur langs med kysten. Den første nat lĂĄ vi sammen med Maaike-Saadet (vores hollandske venner, Jacco og Jannie) men de havde en fast aftale om at gĂĄ i havn i Quinta do Lorde næste morgen, sĂĄ vi var alene igen og  havde hele verden for os selv. Næste morgen var vinden drejet i syd og kysten var pludselig blevet til en læ kyst, sĂĄ vi mĂĄtte se at komme i havn inden bølgerne blev for store. Vi fik en god plads i Quinta de Lorde og herfra havde vi let adgang til hele Madeira. Vi lejede en bil for tre dage sammen med Jacco og Jannie og med dem drog vi pĂĄ udflugt rundt pĂĄ den fantastiske ø. GĂĄture pĂĄ imponerende levadaer, udsigtspunkter som man bare kan drømme om og smukke smukke farverige mangfoldige landskabstyper. Vi var flabbergasted, som man siger pĂĄ godt dansk. Efter  en uges tid i “himlen” var det tid til at komme videre. Vi skal til La Palma, sĂĄ vi kan sikre os at vi kan nĂĄ at være pĂĄ Gran Canaria d. 7 November, hvor Hugo,Louise og Louis kommer og besøger os i en uges tid. Det bliver dejligt.

Jacco og Jannie, vore dejlige venner fra Holland
Mindst 20 knob. Det er utroligt
Funchal, Madeira

Vejret har været fantastisk, Loa sejler som en drøm og vi fortsætter mod de Canariske øer, hvor vi skal have besøg af Louise,Louis og Hugo og forhåbentlig også af Saskia, Dan, Loa og Bjørn.

Related Images:

10 meninger om “Porto Santo-Madeira”

 1. Det ser fantastisk ud!
  I er det rigtige sted pĂĄ planeten lige nu!
  God tur videre, det bliver spændende at følge!

 2. Dine videoer bliver bedre og bedre. Fed lille detalje, med GoProen under vand. Det giver lige en ekstra dimension.
  God vind og pas pĂĄ jer

  Brian

 3. Dine videoer bliver bedre og bedre Kurt! Fed lille detalje med GoPro`en under vandoverfladen. Spændende at følge med på det store hav!
  God vind!

 4. Dejlige billeder og film. Herligt, at vi kan følge med i jeres tur.
  Vi hĂĄber meget, at det kommer til at passe med Grenada til forĂĄret – vi lander d. 1. marts, og sĂĄ ser vi hvad der sker 🙂
  Fortsat rigtig god vind til jer begge.
  Knus fra Benny og Bente

  1. Dejligt at i kigger med. Vi hĂĄber at alt falder i hak og vi kan ses pĂĄ Granada. Knus fra Anita og Kurt. ????

 5. Hvor er det fantastisk at følge jer på jeres tur. Dejlige beskrivelser og smukke billeder. Jeg bliver helt hook på at være med! Spændende at I skal ned langs Afrikas kyst. Det glæder jeg mig også til at følge.
  Mange hilsner fra Vibeke

 6. Som sædvanlig, fantastiske billeder og utrolig dejlig beskrivelse om jeres fantastiske tur. Skønt at høre nyt fra jer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d